Dilluns 20 d’agost
Pregó de la Festa Major de Sitges 2012 A partir de 19.30h al Palau del Rei Moro: Pregó Satíric (a càrrec de Jordi Gubillos, críptic) i presentació de la Pubilla.
A les 22.30, Pregó de la Festa Major a la Plaça de l’Ajuntament a càrrec de Miquel Marzal i Ortiz
Tot seguit, a la platja de Sant Sebastià, concert del grup sitgetà Soma Club i Txarango

Dimarts 21 d’agost
Espectacle Infantil ColossalDe 12 a 14h i de 20 a 22h TAPATAST als locals asociats a l’acte (organitzat pel Gremi d’Hostaleria de Sitges)
A les 18h inauguració a càrrec de Mn Josep Pausas, rector de la parròquia, de l’exposició LA IMATGE DE SANT BARTOMEU.
A les 19h a la Platja de Sant Sebastià ESPECTACLE DE TEATRE INFANTIL “COLOSSAL”
A les 22.30h al Passeig de la Ribera FESTA SONORA, amb els grups musicals BULMA i Chinese Christmas Card i l’actuació de Dj’s de Sitges
A les 23h a l’Esglesia Parroquial, representació del retaule de Sant Bartomeu, escenificació del martiri de l’apostol

Dimecres 22 d’agost
De 11 a 13h al Museu Romàntic (Carrer Sant Josep) Exposició de la imatge de Sant Bartomeu
A la 1 del migdia, vermut de festa major al local de l’Ateneu Popular de Sitges (Carrer Sant Bartomeu 40), amenitzat pel grup de folk Filibusters.
A dos quarts de set de la tarda, al Palau del Rei Moro vestim els gegants Moros, la La-ia i en Fa-luch.
A la mateixa hora i a devant de l’escorxador vestim els GEGANTS DE LA VILA i els GEGANTS AMERICANOS.
A les vuit del vespre, al Palau del Rei Moro ASSAIG DE FESTA MAJOR DE LA COLLA JOVE DE CASTELLERS DE SITGES
Al cap de la Vila, a les vuit del vespre, sorteig de premis dels amics de la vila
A les 9 del vespre a la Platja de Sant Sebastià concert de la banda holandesa BEATRIX’ DRUM AND BUGLE CORPS
A 22.30h a la parròquia de Sant Bartomeu LLIURAMENT DE LA BANDERA i cant dels goigs de Sant Bartomeu i a continuació cercavila amb l’agrupació Musical Suburband del Retiro, cercavila per Baluard, plaça de l’Ajuntament, Major, Cap de la Vila, Jesús, Sant Bartomeu, Sant Gaudenci, Illa de Cuba i Artur Carbonell. En arribar la bandera, sindria per tothom.
A dos quarts d’onze al Passeig de la Rivera, HAVANERES amb el grup Els Cremats, i en acabar, cremat per tothom

LA VIGÍLIA, DIJOUS 23 D’AGOST

  • A les 12 del migdia entrada de Grallers pels carrers Sant Francesc, Cap de la Vila, Major i Plaça de l’Ajuntament.
  • A les 2 del migdia en punt des de la platja de la Fragata ENCESA DELS 21 MORTERETS i repicada de campanes. A la mateixa hora al Cap de la Vila la Cobla Maricel interpretarà les sardanes La Processió de Sant Bartomeu d’Antoni Català i Vidal, i la Festa Major d’Enric Morera i Viura.
  • A la mateixa hora i des de la plaça de l’Ajuntament SORTIDA DELS ENTREMESOS I ELS BALLS POPULARS: Gegants, Cabeçuts, Drac, Àliga, Diables, Bastons, Gercolets, Panderetes, Pastorets, Cintes, Gitanes i Moixiganga, acompanyats de l’Agrupació Musical Suburband del Retiro. En arribar al Cap de la Vila, la Moixiganga farà la seva representació completa. A mesura que arribin a l’Hort de can Falç en honor al Batlle, les autoritats i tot el poble que hi asisteixi a l’Hospital de Sant Joan Baptista, les colles faran una actuació de lluïment i les representaran tots els balls amb parlaments (Ball de Diables, Ball de Gercolets, Ball de Pastorets i Balls de Gitanes). Algunes colles actuaran també devant la residència geriàtrica Les Magnolies.
  • A tres quarts de sis de la tarda, al Cap de la Vila ACTUACIÓ CASTELLERA amb la Colla Jove de Castellers de Sitges A les 7 de la tarda, des de l’avinguda d’Artur Carbonell 22 (domicili del President de la Comisió de la Festa Major i Santa Tecla, Rafael Font i Buixens) PROCESSÓ CÍVICA DE LA BANDERA. Els balls populars, entremesos i músics, acompanyats de l’Agrupació Musical Suburband del Retiro, passaran a recollir el tabernacle de Sant Bartomeu al domicili del Pendonista de la Festa Major 2012, el Sr. Trino Carbonell i Álvarez, al carrer de Sant Josep, als locals del Museu Romàntic. Recorregut: Artur Carbonell, Sant Bartomeu, Sant Gaudenci, Sant Francesc, Sant Bonaventura, Sant Josep, Parellades, Cap de la vila, Major, Ajuntament i Baluard. A les portes del temple parroquial els balls rebran la imatge de sant Bartomeu que, acompanyada per les autoritats, El Pendonista i els Gordonistes, serà col·locada al presbiteri per presidir els actes litúrgics de la diada.
  • A les onze de la nit, des de la Punta, la Fragata i els espigons, APOTEÒSIC I MONUMENTAL CASTELL DE FOC. Aquest any per 5 € també podem llogar una cadira.
  • A continuació al Passeig de la Rivera REVETLLA SARDANISTA amb la Cobla Sitgetana
  • REVETLLA DE FESTA MAJOR amb l’orquestra Taxman