Festa Major de Sitges


Festa Major de Sitges 2017

Sitges Festa Major

Festa Major de Sitges - del 18 al 26 de agosto de 2017

Nota de premsa: 19-07-2016 El Govern declara béns culturals i patrimonials d’interès nacional les Termes romanes de Sant Boi de Llobregat; la Festa Major de Sitges i el Ball Cerdà de la Seu d’Urgell

El Govern ha acordat declarar festa patrimonial d’interès nacional la Festa Major de Sitges en honor a Sant Bartomeu i Santa Tecla. Aquesta festivitat se celebra el 24 d’agost, en honor a Sant Bartomeu, i el 23 de setembre, en honor a Santa Tecla, copatrons de la vila i de l’església parroquial des de l’edat mitjana.

Les celebracions en honor als copatrons sitgetans s’organitzen al voltant d’actes de caire religiós i d’actes folklòrics i populars. En ambdues vessants de la festa, l’execució dels balls, la representació dels entremesos folklòrics i la sortida de la imatgeria festiva, amb els músics populars que acompanyen les autoritats i la imatge dels patrons, conformen un llegat de gran rellevància històrica i antropològica.

Un dels fets que singularitzen aquesta Festa Major és la gran participació ciutadana, ja que, només en les cercaviles, mobilitzen uns 800 ciutadans del municipi. Hi participen, a més de les autoritats civils i eclesiàstiques, i del tabernacle dels sants, la Bandera o el Penó, moltes colles, com les de gegants, de castellers, de diables, i colles de balls com la dels cabeçuts, de bastons, de gitanes, de cercolets, de pastorets, de panderetes, de cintes i la moixiganga. La imatgeria també hi és molt present amb dues bèsties de foc acompanyades pels seus timbalers. A nivell de música popular, Sitges compta amb dues colles de grallers de llarga tradició i trajectòria, colles de timbalers, una banda pròpia, dues cobles i diversos músics integrants de formacions de sacs de gemecs.

Els primers documents que demostren l’existència de la Festa Major de Sitges daten de 1353. Consisteixen en unes anotacions als llibres de comptes de la Pia Almoina, senyora del castell de Sitges durant el segle XIV. D’altra banda, les referències més antigues que donen notícia de la celebració d’un acte concret de les diades fan referència a l’Ofici en honor als copatrons, i daten de 1595 en el cas de Sant Bartomeu, i de 1709 en el cas de Santa Tecla. L’estructura concreta del programa d’actes que vertebra la Festa Major de Sitges es coneix a partir de l’any 1843.


Videos Festa Major de Sitges


Dehesa Santa María Sitges
Restaurante Boccalino Sitges
Restaurante Espectáculo Queenz Dinner Show
Venta Online Pinturas
SiteBOOM - paginas web
Trajes Senor a medida
Solicitamos su permiso para obtener datos estadísticos de su navegación en esta web, en cumplimiento del Real Decreto-ley 13/2012. Si continúa navegando consideramos que acepta el uso de cookies. OK | Más información