La Vella Quaresma

 

Hora: Dimecres, 09 de març· 7:30 – 10:30h
Lloc:  Arribo a La Fragata, predicot al Cap de la Via
Dimecres de cendra, en acabar l’enterro de S.M. Carnestoltes, arribo de la vella Quaresma a La Fragata i desfilada pels carrers del poble fins arribar al cap de la vila on la vela Quaresma llegirà el predicot satíric amb la valoració del Carnaval i més…

La Sra. Quaresma és un personatge que arriba just el dimecres de cendra per establir un període de reflexeió i penitència i per acabar amb la setmana d’excessos i pecats. La durada d’aquest espai de temps de preparació per a la Setmana Santa va des del dimecres de l’enterro del pecaminós Carnestoltes fins al diumenge de rams.

La SACA, Sitgetana de Cultura i Animació, entitat dedicada a la cultura popular, va decidir treballar el personatge de la Sra. Quaresma per iniciar de forma lúdica l’espai de “seriositat” que succeeix al temps de Carnaval.
El personatge es va estrenar l’any 2003 de la mà d’Ester Comas, i en aquella ocasió va arribar al passeig de la Ribera dalt d’un carruatge de cavalls acompanyat per un grup musical de ministriers. El vestit del personatge es un disseny de Cristina Lopez, guanyadora del concurs de vestuari que es va convocar amb la finalitat de fer més participatiu el personatge.

L’últim any que vam poder veure a la Sra. Quaresma va ser el 2008, representada per Susana Franco qui es va passejar pel paseig de la Ribera tot repartint bunyols de vent i receptes de peix I verdures.
Enguany volem retornar el personatge al carrer per no oblidar-nos d’aquest personatge tradicional i ho fem tot esperant que l’esforç fet durant tots aquests mesos de preparació per a organitzar l’arribada de la Sra. Quaresma us arribi i en pogueu gaudir.

*****************************

La Vella Quaresma

Hora: Miércoles, 09 de marzo· 7:30 – 10:30h
Lugar: Arribo a La Fragata, pregón al Cap de la Via

Miércoles de ceniza, al acabar el entierro de SM Carnestoltes, llegada de la Vella Quaresma a la Fragata y desfile por las calles del pueblo hasta llegar al Cap de la Vila, donde la Vella Quaresma leerá el pregón satírico con valoración del Carnaval y más….

La Sra. Quaresma es un personaje que llega justo el miércoles de cenica para establecer un período de reflexión y penitencia para terminar con la semana de excesos y pecados. La duración de este espacio de tiempo de preparación para la Semana Santa va desde el miércoles del entierro del pecaminoso Carnaval hasta el domingo de ramos.

La SACA, Sitgetana de Cultura i Animació, entidad dedicada a la cultura popular, decidió trabajar el personaje de la Sra. Quaresma para iniciar de forma lúdica el espacio de “seriedad” que sucede al tiempo de Carnaval.
El personaje se estrenó en el año 2003 de la mano de Ester Comas, y en aquella ocasión llegó al paseo de la Ribera sobre un carruaje de caballos acompañado por un grupo musical de ministriers. El traje del personaje es un diseño de Cristina López, ganadora del concurso de vestuario que se convocó con la finalidad de hacer más participativo el personaje.

El último año que pudimos ver a la Sra. Quaresma fue el 2008, representada por Susana Franco quien se paseó por el paseo de la Ribera repartiendo buñuelos de viento y recetas de pescado y verduras.
Este año queremos retomar el personaje a la calle para no olvidarnos de este personaje tradicional y lo hacemos esperando el esfuerzo hecho durante todos estos meses de preparación para organizar la llegada de la Sra. Quaresma os llegue y podais disfrutar

+ INFO CARNAVAL SITGES